Που θα μας ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα ο ΙΑΝΟS ?

2018-12-04

1. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου/CD της Αναστασίας Στυλιανίδη, ΕΓΩτοτροπίες,εκδ. κόκκινη κλωστή δεμένη, σε μουσική του Γιάννη Μακρίδη και εικονογράφηση των Μιχάλη Βαλάσογλου καιΜαρίας Παγκάλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Θα συμμετέχει η χορωδία του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Joseph», υπό τη διεύθυνση της Ιφιγένειας Κουρούση. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η μουσικός-συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη.

Μια ξεχωριστή συνάντηση αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών σε ένα μουσικοθεατρικό κόμικ για όλη την οικογένεια! Παρόντες θα είναι όλοι οι συντελεστές των «ΕΓΩτοτροπιών», οι οποίοι θα μιλήσουν και θα τραγουδήσουν παρέα για την περιπέτειά τους! Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η γνωστή μουσικός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Γιάννης Ζουγανέλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Νένα Μεντή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αντώνης Λουδάρος, Ελένη Καρακάση,Γεράσιμος Γεννατάς, Στέφανος Λώλος και η Κοινή Γνώμη: Παύλος Κατσιβέλης - Μαρία Βασιλοπούλου (JazzMatazz).

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/egototropies-cd-0423188.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/anastasia-stilianidi-egwtotropies-ekd.html


--------------------------------


2. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου του Μάνου Γαβρά, Φιστίκιος ο Αιγινήτης 3 - Η Φιστικιάδα, εκδ. Ψυχογιός, σε εικονογράφηση της Μαργαρίτας Ζεβελάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 9 ετών και άνω.

Φτάσαμε κιόλας στο τρίτο βιβλίο κι ακόμα ούτε ένα φιλάκι δεν έχω σταυρώσει από την Αφροδίτη. Τι άλλο να κάνω πια για να με προσέξει αυτό το κορίτσι; Τι με τον Μινώταυρο τα έβαλα, τι στο Αρχαία Ελλάδα, έχεις ταλέντο πήρα μέρος, τι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έτρεξα, και η Αφροδίτη ούτε ματιά δε μου ρίχνει. Δηλαδή την Τροία πρέπει να κατακτήσω πια για με προσέξει αυτή η ξινή; Καλέ, τι ωραία ιδέα είναι πάλι αυτή! Λέτε αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημά μου; [...] Τι Ιλιάδα, Οδύσσεια και κουραφέξαλα! Φιστικιάδα, παιδί μου! Φιστικιάδα και ξερό ψωμί! Τροία, τρέμε! Έρχεται ο Φιστίκιος ο Αιγινήτης!

Θα προλογίσει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου μαζί με τον συγγραφέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/fistikios-o-aiginitis-3-i-fistikiada-0451622.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε:

https://www.ianos.gr/events/manos-gavras-fistikios-o-aiginitis-3-i-fistikiada-ekd.html


-----------------------------


3. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίριδας Σαμαρτζή, Στα Κύματα της Έλλης, εκδ. Παπαδόπουλος, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Θα συμμετέχει ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος.

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/sta-kimata-tis-ellis-0425741.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/antonis-papatheodoulou-iris-samartzi-sta-kimmata-tis-ellis-ekd.html


-------------------------------


4. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Εύης Τσιτιρίδου, Ένα γράμμα για τον αρχηγό, σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου, εκδ. Μεταίχμιο, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Άρης δεν είναι ένα συνηθισμένο τριτάκι στο δημοτικό. Είναι και ο Πρώτος, είναι Αρχηγός, είναι ο Άρης ο Λιοντάρης με τ' όνομα! Όλα τα ξέρει, όλα τα καταφέρνει, όλα τα προλαβαίνει. Και καθόλου δεν μπορεί να περιμένει. Αν τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την αρχηγία του, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα των συμμαθητών του και τα άγχη των δασκάλων του [...]

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο

https://www.ianos.gr/ena-gramma-gia-ton-arxigo-0449799.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε:

https://www.ianos.gr/events/evi-tsitiridou-ena-gramma-gia-ton-arxigo-ekd.html


Καλή μας διασκέδαση !!!