Παιδικες εκδηλώσεις στον ΙΑΝΟ

2018-11-27

Πρόκειται για:

1. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Έφης Μπαχτσεβάνα, Let's play boomwhackers, εκδ. Κυριακίδη. Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα, με μουσικά παιχνίδια και ρυθμικές δραστηριότητες (περιέχει CD). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα. 81 τραγούδια για boomwhackers και κρουστά μουσικά όργανα. Μουσικά παιχνίδια και ρυθμικές δραστηριότητες με συνοδεία CD. Τα τραγούδια του βιβλίου είναι εύκολα και μπορούν να παιχτούν από μικρούς και μεγάλους. Η εκμάθηση των τραγουδιών του βιβλίου γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα. Κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, καθηγητές Αγγλικών, εμψυχωτές (team building activities), γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν μουσική με τα boomwhackers και να τo συνδυάσουν με την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/lets-plai-boomwhackers-me-cd-0424630.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε:

https://www.ianos.gr/events/efi-mpaxtsevana-lets-plai-boomwhackers-ekd.html


2. Παρουσίαση παιδικής σειράς βιβλίων της Avril McDonald, Είμαι γενναίος, εκδ. Παρισιάνου Α.Ε. Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει στον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και εκθέτει κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μεγαλώνοντας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Τα πέντε βιβλία της σειράς «Είμαι γενναίος» της Avril McDonald, μαζί με τη ζωηρή εικονογράφηση της Tatiana Minina, μας ταξιδεύουν στον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και εκθέτουν κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μεγαλώνοντας. Γραμμένα σε απλούς στίχους, με μέτρο και ρίμες που εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών, τα παραμύθια της Avril McDonald συνιστούν ένα εξαιρετικά ευχάριστο ανάγνωσμα για παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Τα πέντε βιβλία της σειράς είναι:

Ο λύκος και το πολύχρωμο πανωφόρι - μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, το καθήκον μας απέναντι στους άλλους και τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων.

Ο λύκος δεν είναι καλεσμένος - μια ιστορία για τον αποκλεισμό, την αυτοπεποίθηση και τη σημασία της.

Ο λύκος φοβάται το σκοτάδι - μια ιστορία για τα άγχη και τους φόβους που ενδέχεται να ταλαιπωρούν τα παιδιά και να δηλητηριάζουν την καθημερινότητά τους.

Ο λύκος και το δρακάκι - μια ιστορία για την κατάκτηση της εσωτερικής ηρεμίας.

Ο παππούς λύκος - μια ιστορία για την απώλεια, το πένθος και την αντιμετώπισή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/avril-mcdonald-eimai-gennaios-ekd.html


3. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη, Πες το μ' ένα παραμύθι: Οι περιπέτειες του Νιλς, εκδ. Πατάκη, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Θα συμμετέχει η εμψυχώτρια Ειρήνη Λουδάρου.

Πες το μ' ένα παραμύθι: Οι περιπέτειες του Νιλς

Από το βιβλίο της Σέλμα Λάγκερλεφ Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ο Νιλς ήταν ένα κακότροπο και τεμπέλικο αγόρι που φερόταν άσχημα στους ανθρώπους και στα ζώα. Πετώντας με τις αγριόχηνες για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ζήσει φοβερές περιπέτειες και θα επιστρέψει σοφότερος και γεμάτος αγάπη για όλα τα πλάσματα που συγκατοικούν στον ίδιο πλανήτη. Η Μαρία Παπαγιάννη αφηγείται στα παιδιά σαν παραμύθι το αριστούργημα της Σέλμα Λάγκερλεφ. Ένα αγόρι, ένα κοπάδι αγριόχηνες, ένας αετός θα συναντηθούν στα σύννεφα και θα μοιραστούν περιπέτειες, φόβους, εχθρούς. Θα ανακαλύψουν τη χαρά να αγωνίζεσαι για όσους και όσα αγαπάς και πιστεύεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/maria-papagianni-pes-to-me-ena-paramuthi-oi-peripeteies-tou-nils-ekd.html


4. Παρουσίαση παιδικού CDτης Ειρήνης Νικολακοπούλου, Ο τόπος με τα χρυσά κλαδιά,bond-us music, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 14:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Ο τόπος με τα χρυσά κλαδιά - ένα μουσικό παραμύθι από τη Σκύρο

Μια παρουσίαση-γιορτή με παιχνίδι και μουσική! Θα ακουστούν τραγούδια του δίσκου και αποσπάσματα του παραμυθιού από τη δημιουργό.

Παρέα με τους ήρωες της ιστορίας θα γνωρίσουμε έναν τόπο όπου συμβαίνουν πολλά μυστήρια και μαγικά...

Θα μπούμε μέσα στο παραμύθι, θα το ζωγραφίσουμε, θα το τραγουδήσουμε και θα το χορέψουμε με ζωντανή μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες για το Cd

https://www.ianos.gr/eirini-nikolakopoulou-o-topos-me-ta-xrisa-kladia-cd-0445299.html 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/eirini-nikolakopoulou-o-topos-me-ta-xrisa-kladia-ekd.html 


Τι όμορφες προτάσεις ...