Παιδικές εκδηλώσεις στα βιβλιοπωλεία IANOS

2018-11-12


1. Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου για ενήλικες της Μάρως Θεοδωράκη, Βάρκα στον γιαλό, εκδ. Μίνωας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Βάρκα στον γιαλό - Τα άγνωστα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια του μικρού Μίκη ξετυλίγονται σε ένα βιβλίο που πλημμυρίζει από συγκίνηση.

Ξεκινώντας από τη Σμύρνη της μαμάς και την Κρήτη του μπαμπά, ταξιδεύουμε στη Σύρο, την Τζια, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Αθήνα, την Κεφαλονιά όπου ο Μίκης πήγε πρώτη φορά σχολείο, την Πάτρα, τον Πύργο, την Τρίπολη. Έτσι μαθαίνουμε για το μικρό αγόρι που ήθελε να φτάσει πάνω στα ψηλά κατάρτια, να γνωρίσει τον κόσμο, να παλέψει για τον Άνθρωπο, το Δίκιο και την Ελευθερία και να χαρίσει παντού απλόχερα τη μουσική του. [...]


Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο : 

https://www.ianos.gr/varka-ston-gialo-0435051.html 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/marw-theodwraki-varka-sto-gialo-ekd.html 


---------------------------------------


2. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη ,Το πίσω μπαλκόνι, εκδ. Πατάκη, που θα πραγματοποιηθεί το Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Η πασίγνωστη συγγραφέας -και γάτα- Πουπέτα Πουπετέλλη ανακαλύπτει στο πίσω μπαλκόνι τα ποιήματα της Μελένιας, της άλλης γάτας του σπιτιού. Φιλότεχνη κι ευαίσθητη καθώς είναι, τα διαβάζει και συγκινείται από τα τέλεια γατικά της Μελένιας, αλλά και από τον εσωτερικό της κόσμο. Ώστε λοιπόν συγκατοικούσε τόσον καιρό με μια ποιήτρια τόσο σεμνή, που κράτησε κρυφό το χάρισμά της! Πώς θα της εκφράσει τα συναισθήματά της, τώρα που η Μελένια είναι πια μακριά; Έτσι, η Πουπέτα ανακαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια για τη ζωή: «Οι τσιγκουνιές στην αγάπη είναι μεγάλη χαζομάρα».

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/to-piso-mpalkoni-0435861.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/foteini-fragkouli-to-pisw-mpalkoni-ekd.html