Μια βόλτα στον ΙΑΝΟ ...

2020-10-01

Η πιο όμορφη βόλτα για μένα είναι στο κέντρο της Αθήνας. Πάντα αγαπούσα το κέντρο και ακόμα και σήμερα όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου εκεί πάω και τριγυρνάω στους δρόμους και στα στενά της. Έχει αγριέψει λίγο η ομορφιά του κέντρου αλλά το αγαπώ. Φυσικά όμως βόλτα στο κέντρο χωρίς να πας για αγορά βιβλίου δεν γίνεται. 

Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα ένα βιβλιοπωλείο με ηρεμία χρωμάτων και μυρωδιά βιβλίου, τον Ιανό. Η πολυτέλεια του να διαλέγεις ένα βιβλίο με ηρεμία, για εμένα είχε μπει λίγο στην άκρη και είχα την δυνατότητα να χρησιμοποιώ μόνο eshop, χωρίς να μπορώ να ξεφυλλίσω και να μυρίσω τις σελίδες του πριν το κάνω δικό μου. Οι 24 ώρες μανούλες θα με καταλάβουν. 

Μπαίνεις σε έναν υπέροχα ήρεμο χώρο, με ευγενικό προσωπικό, πρόθυμο να σε βοηθήσει, με όμορφα, γαλήνια χρώματα στους τοίχους και αρκετό χώρο να γυρίσεις, να ψάξεις, να διαβάσεις και να αποφασίσεις. Όμορφα στοιχισμένα βιβλία (ψυχαναγκαστική μαμά εδωωωω) και δώρα που μπορείς να διαλέξεις χωρίς να νιώθεις στριμωγμένος ή να σε πνίγει ο χώρος. Με υπέροχο φωτισμό που δεν σε κουράζει αλλά σε βοηθάει να μπεις στην μπουτίκ του ονείρου. 

Υπάρχει και ένα ήσυχο καφέ να απολαύσεις τον καφέ σου διαβάζοντας ή να πάρεις μια ανάσα για να σκεφτείς ποιος τίτλος σε κέντρισε πιο πολύ ώστε να τον κατακτήσεις. Εάν αυτή την βόλτα δεν κατάφερες να την κάνεις μόνη σου αλλά με τα μικρά σου, μην ανησυχείς καθόλου. Υπάρχει ένας υπέροχος χώρος για τους μικρούς αναγνώστες που έχει όμορφα διαμορφωμένο τραπέζι και πολλά βιβλία για να διαλέξει ή να διαλέξετε παρέα τις βραδυνές σας ιστορίες. 

Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων παντού, ο παράδεισος μου, Έλληνες και ξένοι συγγραφείς να σου γνέφουν να τους επιλέξεις. Να χορταίνει το μάτι βιβλίο και η μύτη τις μυρωδιές του. 

Το διάβασμα εξάλλου δεν είναι ένα απλό χόμπι είναι στάση ζωής που οφείλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας. Οφείλουμε να μην χαλάσουμε την μαγεία των βιβλίων αλλά να τους την μεταδώσουμε με έναν τρόπο που το διάβασμα δεν θα είναι καταναγκαστικό έργο αλλά διασκέδαση και ηρεμία. 

Εύχομαι να καταφέρετε να κάνετε αυτή την βόλτα. Μόνες ή και με παρέα 

Να την απολαύσετε και να καταβροχθίσετε κάθε σπιθαμή ηρεμίας

       ... Και που ξέρεις ίσως βρεθούμε !!!
Υ.Γ. Υπάρχει μία τρομερά ενδιαφέρουσα πρόταση δημιουργικής γραφής για το παιδικό βιβλίο που μπορείς να παρακολουθήσεις ...

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής Παιδικού και Νεανικού βιβλίου

1. Δια ζώσης στην Αθήνα

ü Παιδικό και νεανικό βιβλίο:Λύνοντας την «κόκκινη κλωστή». Μαρία Αγγελίδου - Ελένη Σβορώνου

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημαhttps://www.ianos-seminaria.gr/el/market/product/4983

2. Εξ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning)

ü «Στο κάτω-κάτω της γραφής» - Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχέσης με το παιδικό και νεανικό βιβλίο Μαρία Αγγελίδου - Ελένη Σβορώνου

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα: https://www.ianos-seminaria.gr/el/market/product/4974

3. Δια ζώσης στην Θεσσαλονίκη

ü Παιδικό και νεανικό βιβλίο: Γράφοντας βιβλία που θα αγαπηθούν Άρης Δημοκίδης

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημαhttps://www.ianos-seminaria.gr/el/market/product/5444


Αθήνα, Σταδίου 24, Τ.Κ. 10564
Τ 210 32 17 917 | F 210 32 17 686 | E info.stadiou@ianos.gr
Βιβλιοπωλείο | Μουσικός IANOS | Art Shop | Gallery - Αίθουσα Τέχνης | Χώρος Εκδηλώσεων | IANOS Cafe | IANOS Deli | IANOS Εργαστήρια Βιβλίου
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 έως 21:00 & Σάββατο: 10:00 έως 17:00