Μετά τις διακοπές ?                  Η Επιστροφή

2018-08-19

Και έρχεται δυστυχώς η στιγμή που γυρνάς στο σπίτι μετά από διακοπές …

Αφού κάναμε ότι κάνουν όλοι στις διακοπές δηλαδή φάγαμε τον αγλέορα, παίξαμε μέχρι λιποθυμίας, διαβάσαμε περισσότερο από τους συγγραφείς του Πατάκη, κάναμε μπάνια μέχρι να βγάλουμε λέπια ήρθε η κυρία μοίρα και σου έχωσε ένα χαστούκι άλλο πράγμα ...

Ουπς !!! Διακοπές ΤΕΛΟΣ 

Που τα είχα χωρέσει όλα αυτά τα πράγματα δεν ξέρω, πως θα τα ξαναβάλω στην θέση τους επίσης δεν ξέρω και εν τω μεταξύ πιστεύω το σύμπαν συνωμότησε για μία ακόμα φορά εναντίον μου. 

Ξεκίνα πλυντήρια και τακτοποιήσε τα ρούχα των παιδιών πρώτα, γιατί ? Γιατί είναι τα πιο πολλά... αφού μπει κάποτε μία τάξη σε όλα αυτά απλά κλείδωσε τα υπόλοιπα σε ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείς και μην ξαναμιλήσεις ποτέ για αυτά …                                   (τι ωραία θα ήταν ε?)

Φτιάξε καφέ και αναδιοργανώσου... 

Θα πρέπει να κάνεις την επιστροφή σου το ίδιο απολαυστική και εύκολη όπως την διαφυγή σου. Η άποψη μου όταν υπάρχουν μικρά παιδιά είναι να φτάσεις όσο το δυνατόν πιο νωρίς στο σπίτι για να συνηθίσουν πάλι το περιβάλλον. Να κυκλοφορήσουν, να θυμηθούν πάλι τις γωνίες του σπιτιού και να ξαναμπούν όσο πιο ομαλά γίνεται στην καθημερινότητα σας. 

Καλό είναι τα αρκουδάκια και τα λοιπά παιχνιδάκια να τα τακτοποιήσουν όπως εκείνα θέλουν, να ξέρουν που θα τα βρουν εάν ξυπνήσουν μέσα στην νύχτα, να θυμηθούν πάλι που θα είναι το φωτάκι της νύχτας και που το μπουκαλάκι με το νερό. Εάν έχετε μία ρουτίνα και την χρησιμοποιούσατε στις διακοπές καλό θα είναι να την συνεχίσετε, θα σε βοηθήσει πολύ να μπει το παιδάκι πιο εύκολα στην καινούργια καθημερινότητα. 

ΤΟ εύκολο κομμάτι τελείωσε 

ΤΑ δύσκολα τώρα είναι τα ρούχα, τα μπιμπερό - ποτηράκια, ταπεράκια, τυχόν παιχνίδια που πήρατε μαζί που θα θέλουν όλα αυτά δυστυχώς καθάρισμα. Χώρισε τα σε κατηγορίες ανάλογα ποια θα χρειαστείς άμεσα, κάνε πρώτα τα πιο επείγοντα και σιγά σιγά κάνεις και τα υπόλοιπα. 

Εξάλλου έχεις μέρες μπροστά σου μέχρι τα Χριστούγεννα... 

Μην πελαγώνεις βάλε μουσική και χόρεψε με τα παιδιά σου η σκόνη και η ακαταστασία θα είναι εκεί και αύριο... Εξάλλου αφού έχεις τακτοποιήσει τα των παιδιών τα άλλα μπορούν να περιμένουν. 

Βγες έξω συνάντησε φίλους, δείξτε και γελάστε με τις φωτογραφίες των διακοπών, κάντε απογευματινούς περίπατους, φέρτε φίλους των παιδιών στο σπίτι, φροντίστε τον εαυτό σας εξάλλου ξέρω ότι κουράστηκες στις διακοπές. 

Ευτυχισμένα παιδιά στις διακοπές κατάκοπη μάνα στην επιστροφή = η συνταγή της επιτυχίας. 

Λίγο από όλα αυτά θα σε βοηθήσουν και να μην πελαγώσεις και να μπεις στην καθημερινή σου ρουτίνα πιο εύκολα και σαν μαμά θα σου πω ότι καλό είναι να σε πάρει πιο πολλές μέρες να τακτοποιήσεις παρά να σου έρθει κανένα λουμπάγκο από το πουθενά.

Διασκέδασε λοιπόν την επιστροφή σου είναι και αυτό μία χαρά της ζωής είναι … μην απελπίζεσαι, όλα θα γίνουν, και όταν νιώσεις κουρασμένη απλά κοίτα μία φωτογραφία των παιδιών σου που γελάνε … φεύγει ο πόνος μαγικά και απλά !!! 


Σε φιλώ 

Ειρήνη