Μαμαδόμετρο ΣΤΟΠΠΠΠΠΠ

2018-07-17

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να μάθεις με το που γίνεσαι μαμά... βέβαια οι μαμάδες έχουμε ένα ταλέντο να σπαταλάμε τον χρόνο μας σε άχρηστες και ψυχοφθόρες πληροφορίες. Είμαι μέλος σε πολλές μαμαδοπαρέες και έχω και μία δική μου, κάθε λοιπόν φορά που ανοίγει κάποια μανούλα θέμα σχετικό με θηλασμό, πιπίλα, ταινίες παιδικές, φαγητό κτλ. γίνεται από κάτω ο χαμόςςςςςς, βγαίνει το μαμαδόμετρο και ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. 

Απλά θυμήσου ... ότι δεν σου αρέσει να σου κάνουν ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !!!

Μία πολύ καλή μου φίλη γέννησε ένα μωράκι και είναι 4 μηνών... ξεκίνησε λοιπόν το μωράκι να κλαίει στην παραλία (για μπεμπέ λόγους που δεν θα σου αναλύσω τώρα γιατί θα μεγαλώσει και θα με διαβάσει και δεν θα' θελα) όλοι λοιπόν ξεκίνησαν να την κοιτάνε επίμονα λες και το κοπάνησε κάτω η μανούλα και κλαίει. Η φίλη μου τα έχασε δεν ήξερε ούτε πως πιάνουν το μωρό. Μέχρι λοιπόν να αλλάξει μαγιό και να την πάρει αγκαλίτσα ήταν η χειρότερη μάνα για όλους ακόμα και για μία αθερίνα που έτυχε να περνάει από την περιοχή. 

Με αποτέλεσμα η μανούλα να τα χάσει, να προσπαθεί να κρατήσει τα δάκρυα της και να μην μπορεί να παρηγορήσει ούτε εκείνη ούτε το μωράκι της. Τα βλέμματα και τα κρυφά λόγια "μα τι κάνει τόση ώρα?" "καλά δεν το λυπάται?" την έκαναν να μην μπορεί να κρατήσει ούτε την πετσέτα της από το τρέμουλο. 

Μέχρι που συναντήθηκαν τα βλέμματα μας και της είπα : μην ακούς τίποτα παρά μόνο την μπεμπούλα που ανυπoμονεί να πάτε βόλτα. Άρχισε λοιπόν να κλαίει και να μην μπορεί να κάνει τίποτα, και ερωτώ : εσύ καλέ πατέρα που καθόσουν με το τσιγάρο στο χέρι και το παιδί στο άλλο τι μιλάς ? και τι ακριβώς κρίνεις? ποιον? 

Ας κοιτάξουμε να προσπαθούμε να τραβάμε τον άλλον από τον πνιγμό και όχι να τον πνίγουμε. 

Η μανούλα πήρε τον χρόνο της και ηρέμησε, το μωράκι επίσης ηρέμησε βλέποντας το πεύκο να κινείται με τις πράσινες ματάρες της και ανακουφίστηκε στην αγκαλιά μου και όλα είχαν τελειώσει... 

Όπου και εάν πας πάντως σε ρωτάνε πράγματα και πληροφορίες για το μωρό και εκεί ξεκινάνε όλα... Πότε έβγαλε δόντια το δικό σου? πότε περπάτησε ? πότε μίλησε? ΑΑΑΑΑΑ άργησε εσένα εμένα 2 μηνών έλυνε τον κύβο του Ρούμπικ, εμένα 8 μηνών μιλούσε σε 3 γλώσσες και πάει λέγοντας. 

Κλείσε τα αυτιά σου σε όλες αυτές τις σειρήνες ... το κάθε παιδάκι είναι ξεχωριστό και αναπτύσσεται σε διαφορετική οικογένεια, μην ακούς κανέναν είσαι υπέροχη μαμά, και να σου πω κάτι ? Εμένα περπάτησε 9 μηνών ... τέλειο ? Ναι είμαι μαμά κουκουβάγια και θα το λέω παντού χωρίς να κρίνω ή να βλάψω κανέναν κάνε το ίδιο τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου.

Θα επανέλθω με αυτό το θέμα ... 

Είναι το αγαπημένο μου 


Σε φιλώ 

Ειρήνη