Εκδηλώσεις στον ΙΑΝΟ

2019-01-22

Εκδηλώσεις με επίκεντρο το παιδί της τρέχουσας εβδομάδας Δευτ. 21/1-Σαβ. 26/1

Πρόκειται για:

1. Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου της Ελένης Ανδρεάδη, Πράκτορες του Πλανήτη 4 - Πιράνχας στη στεριά, εκδ. Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με οικολογικό μήνυμα και περιεχόμενο δοκιμασμένο στα σχολεία μέσα από δράσεις της συγγραφέως και της ομάδας της.

Είσοδος Ελεύθερη.

Για παιδιά από 7 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν τα ζώα του κόσμου αρχίζουν να εξαφανίζονται, οι Πράκτορες του Πλανήτη ζητούν για άλλη μια φορά τη βοήθεια του αναγνώστη και αναλαμβάνουν δράση. Σύντομα ανακαλύπτουν πως πίσω από το σχέδιο του αφανισμού των ζώων βρίσκεται ο πανούργος Ιβάν φον Βαμπάουερ και η δαιμόνια κόρη του, Νέρα. Ένα τρελό κυνηγητό ακολουθεί - οι Πράκτορες έχουν λίγες ώρες για να βρουν και να σταματήσουν την Κιβωτό της Νέρα, όπου έχει αιχμαλωτίσει τα ζώα του κόσμου, πριν να είναι πολύ αργά. Μέσα από τις περιπέτειές τους, οι αναγνώστες θα μάθουν τους πραγματικούς λόγους που τα ζώα του πλανήτη και η βιοποικιλότητα του κόσμου απειλούνται.

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με οικολογικό μήνυμα και περιεχόμενο δοκιμασμένο στα σχολεία μέσα από δράσεις της συγγραφέως και της ομάδας της.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/praktores-tou-planiti-4-piranxas-sti-steria-0454241.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/eleni-andreadi-praktores-tou-planiti-4-piranxas-sti-steria-ekd.html

---------------------- 

2. Παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Απόστολου Καβαλιώτη, Η ψυχική ανθεκτικότητα των γονέων με παιδιά με αυτισμό, εκδ. Παπαζήση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ψυχική ανθεκτικότητα των γονέων παιδιών με αυτισμό είναι μια κεντροβαρής έννοια στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του αυτισμού, οι οποίες απαιτούν υγιείς ψυχικά γονείς που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των αυτιστικών παιδιών τους, χωρίς ωστόσο να βυθιστούν στη μοναξιά και την απομόνωση οι οποίες πλήττουν τις λιγότερο ανθεκτικές οικογένειες και διαταράσσουν την εσωτερική τους ισορροπία.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα εάν η ψυχική ανθεκτικότητα ενδυναμώνεται ή και προκαλείται από την κοινωνική υποστήριξη που δέχονται οι γονείς, οφείλεται σε συγκεκριμένα ιδιοσυγκρασιακά τους χαρακτηριστικά ή επηρεάζεται στενότερα από τη σοβαρότητα της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, αλλά και από μη σχετιζόμενους παράγοντες με τον αυτισμό, οι οποίοι δρουν στο οικογενειακό περιβάλλον έχοντας συνήθως εξωτερική προέλευση. Τα ζητήματα αυτά εξετάζει αυτή η εργασία, στηριγμένη στις νεότερες τάσεις της έρευνας για τον αυτισμό και τις αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές του επιδράσεις στους γονείς των παιδιών με διάχυτο αναπτυξιακό φάσμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου, Δημήτρης Παπανδρέου, Άννα Διαμαντοπούλου, Βασίλης Καραμητσάνης, Γιάννα Δεσποτοπούλου, Δημήτρης Νικόλσκυ

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Αντέννα, Μαρία Σαράφογλου.

Θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: 

https://www.ianos.gr/i-psixiki-anthektikotita-ton-goneon-me-paidia-me-aitismo-0449967.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: 

https://www.ianos.gr/events/arximandritis-apostolos-kavaliwtis-i-psichiki-anthektikotita-twn-gonewn-me-paidia-me-autismo-ekd.html