ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ | ΜΟΥΣΟΥΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

2022-11-10


Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μίνωας, διοργανώνουν παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της σειράς της Μάρως Θεοδωράκη μετίτλο «Σ' αγαπώ», με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της σειράς «Μουσούδα Σ'αγαπώ».

Τις ιστορίες θα ζωντανέψουν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη μέσα από τις δραματοποιημένες αφηγήσεις!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσηςhttps://bit.ly/3RWrmF5

Link βιβλίουhttps://bit.ly/3SdtrNnΛίγα λόγια για τα βιβλία

Μια γλυκιά ιστορία που μας υπενθυμίζει πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Μάρω Θεοδωράκη επιστρέφει με τον πέμπτο τίτλο της σειράς Σ' αγαπώ. Πρωταγωνιστής του βιβλίου Μουσούδα, σ' αγαπώ! είναι ένα αξιολάτρευτο κουτάβι, που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται.

Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτή τη σειρά βιβλίων να αντιληφθούν έννοιες που σχετίζονται με τη συναισθηματική νοημοσύνη. Οι μικρές ιστορίες των βιβλίων προβάλλουν την οικοδόμηση των διαπροσωπικών σχέσεων και ενθαρρύνουν την ευγένεια και τον σεβασμό.


Μπορεί στ' αλήθεια ένα κυριακάτικο απόγευμα να αλλάξει τη ζωή ενός κουταβιού αλλά και ενός μικρού παιδιού; Μπορεί ένα σκυλάκι να γίνει σημαντικό μέλος μέσα σε μια οικογένεια;

Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα χάδι είναι αρκετά για να δείξει ο τετράποδος Μουσούδας την αγάπη του. Με την επιμονή και την αφοσίωση του μικρού Νίκου, το σκυλάκι ξεκινάει τη νέα του ζωή, διδάσκοντας σε όλους να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται. Η φροντίδα και η υπευθυνότητα χρωματίζονται μέσα σε αυτή την τρυφερή ιστορία, θυμίζοντάς μας πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι σε δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον R. Crombie, κερδίζοντας και το Α΄ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου). Ακολούθησε η ταινία The Good soldier Sveik (animation, 2009), ενώ το 2017 προβλήθηκε η ταινία της Κλειούς Φανουράκη Ξα μου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΡΤ1. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ' αγαπώ! (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018), Εγώ είμαι η φωνή μου (2019), Το μικρό μου κουβαράκι (2019), Μπαμπά, σ' αγαπώ! (2020), Παππού, σ' αγαπώ! (2021) και Μαμά, σ' αγαπώ! (2021).