Η ζωή μου με τον Γιάννη ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ   Συγγραφέας: ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ ΑΔΑ 

2021-01-30

Περίληψη :

Μετά από τρία χρόνια καθημερινής παρουσίας στο Facebook, με δεκάδες χιλιάδες φίλους, πάμπολλες συζητήσεις και πάνω από ένα εκατομμύριο σχόλια, η σελίδα «Η ζωή μου με τον Γιάννη» έγινε βιβλίο. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνεται ανάγλυφη και χωρίς εξωραϊσμούς η πραγματική ιστορία της μητέρας του από τη μέρα που παίρνει στα χέρια της το χαρτί της διάγνωσης ότι ο Γιάννης είναι αυτιστικός: τη μέρα που ξεκίνησε έναν τραχύ, γενναίο και συχνά μοναχικό αγώνα σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, με μοναδικό οδηγό την αγάπη και με όπλο τη θέλησή της να ζήσει μαζί του μια ζωή φυσιολογική, πηδώντας στην πορεία τα εμπόδια της τόσο διαφορετικής και τόσο απαιτητικής καθημερινότητάς της. Ένας μαραθώνιος ζωής που γίνεται δεκάδες μαραθώνιοι αγώνες 42 χιλιομέτρων για την αποδοχή του αυτισμού στην κοινωνία. Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να δεις τη δική σου ζωή με άλλο μάτι - και να τη ζήσεις πιο δυνατά.


Συναισθήματα μου : 

Με το που το πήρα στα χέρια μου και άνοιξα τις πρώτες σελίδες ήθελα να το τελειώσω. Το διάβασα με μία ανάσα νιώθοντας την μάνα αυτή στο πετσί μου. Πόσο σπουδαία είναι ίσως να μην της το πω (δεν θα της αρέσει), αλλά θα της πω ότι στα μάτια της είδα έναν άνθρωπο μαγικό. Ναι μαγικό ... σαν νεράιδα. Που λες και ο Θεός ήξερε που να στείλει τον Γιάννη. Διάβαζα και διάβαζα και έπαιρνα κουράγιο και δεν ξαναμίλησα στην επόμενη γκρίνια του Μάξιμου, κάθισα και σκεφτόμουν την Άδα, έχοντας την εικονικά στην αγκαλιά μου και ακούγοντας την φωνή της να μου λέει "έλααααα τώρα μην παραπονιέσαι για λίγη γκρίνια, δεν είναι τίποτα αυτό", και πήρα βαθιά ανάσα, ξέρεις από εκείνες που νιώθεις ότι τώρα έμαθες να αναπνέεις. Θεωρώ ότι είναι το πιο αληθινό και το πιο σπουδαίο βιβλίο που έχω διαβάσει (όντας βιβλιοφάγος) τα τελευταία χρόνια. Σε βάζει στην θέση σου με έναν τρόπο. Θα πρέπει να διαβάζετε από όλους τους γονείς για να νιώθουμε ευγνώμονες και να μην αρχίζουμε την κλάψα με την παραμικρή αναποδιά αλλά να είμαστε δυνατοί και παρόντες στην ζωή των παιδιών μας με κάθε τρόπο. Ο Γιάννης και ο κάθε Γιάννης είναι εδώ για να αγαπήσουμε το διαφορετικό, να το αγκαλιάσουμε και να το χειροκροτήσουμε. 

Άδα δεν θα σου πω ότι είσαι σπουδαία, δεν θα πω ότι σε δύναμη θέλω να σου μοιάσω, δεν θα πω ότι σε θαυμάζω, δεν θα πω ότι έκλαιγα χωρίς σταματημό σε κάθε σου σελίδα, δεν θα πω ότι είσαι ένα θηρίο μάνα, δεν θα πω τίποτα ... αλλά άμα τύχει και το διαβάζεις να ξέρεις ότι σε έχω στην αγκαλιά μου, σφιχτά ...

Η ζωή μου με τον Γιάννη ... είναι σπουδαία !!!

Σε ευχαριστώ πολύ 

Μια μάνα 

Με αγάπη Ειρήνη